Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler vill bygga i Hemlingby

/
  • PLANER PÅ UTBYGGNAD. Så här ser expansionsplanerna ut i Hemlingby köpcentrum. Efter Citygross planerar Julas Fastighetsbolag för ett nytt varuhus, med externa hyresgäster. Snäppet närmare E 4 ligger tomten där Max vill bygga en ny hamburgerrestaurang.

Hemlingby köpcentrum ska fortsätta växa.

Det finns planer på en hamburgerrestaurang och ett nytt affärshus.

– Det blir butiker som är externa hyresgäster, säger Mats Jönsson, fastighetschef på Jula.

Annons

Max hamburgerrestauranger vill köpa 3500 kvadratmeter mark för att bygga en ny restaurang nära E4.

– Det går bra för oss i Gävle och har gjort det hela tiden, vi ser att det finns underlag för att öppna en till och då är vi intresserade av nya köpcentrumområdet som expanderar, säger Richard Bergfors, vd för Max hamburgerrestauranger.

Företaget tänker sig en restaurang på 280 kvadratmeter och cirka 130–140 sittplatser, vilket är större än de två som redan finns i Gävle. Max på norr i Gävle har ungefär 80 sittplaster.

Det dröjer

Men det är ännu oklart när det nya snabbmatstället ska börja byggas. Max etablerar ungefär en ny restaurang i månaden i Sverige och i planeringen finns inget utrymme 2011 och knappt 2012.

– Vi avvaktar och ser var det byggs, där vi vill köpa är det bara skog i dag och vi öppnar inte själva ute i skogen, säger Richard Bergfors.

Julas fastighetsbolag G&K Blanks Fastigheter AB vill bygga ett nytt varuhus på 7 000 kvadratmeter. Kommunstyrelsen i Gävle godkände förra veckan försäljningen av marken, totalt 24 150 kvadratmeter, för 14 miljoner kronor. Då ska Julas fastighetsbolag också anlägga p-platser i anslutning till butikerna, som alltså inte är en ny Jula.

Hemligt ännu

– Det blir större butiker, inte småbutiker. Men jag kan inte gå ut med namn, vi håller på och förhandlar nu, säger Mats Jönsson, som räknar med att kunna avslöja mer under våren 2011.

Hans förhoppning är att bygget kan komma igång under våren 2011.

Arbetarbladet har tidigare berättat om postorderföretaget Julas planer på att bygga ett hotell vid Gävle Bro.

Hotellplanerna finns kvar

Enligt Stefan Wedebrand, fastighetschef i företaget Göran fastigheter är det fortfarande aktuellt.

– Vi sköt upp de planerna ett år, men planerna finns kvar. Vi har inte haft tiden till det och vår ägare har haft problem med hälsan, säger han.

Företaget har nyligen byggt ett hotell i Skara, där Jula har sitt huvudkontor.

Gävle kommun förbinder sig i avtalet att senast 1 juli 2012 anlägga en förlängning av Ingenjörsgatan och en ny infart från Spängersleden.

Dessutom planerar Trafikverket för en ombyggnad av trafikplats Gävle södra till en rondell som ska klara den ökande trafiken i södra Hemlingby.

Mer läsning

Annons