Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler vill studera i Gävle

/

Färre söker till universitet och högskola. Men Högskolan i Gävle går mot strömmen och ökar

Annons

15 april var sista dag att söka till de utbildningar som startar till hösten. Siffror från Universitets- och högskolerådet visar att 5 415 har sökt utbildning vid Högskolan i Gävle, HiG, som sitt förstahandsval. Det är en ökning med drygt åtta procent jämfört med förra året.

Det skriver HiG i ett pressmeddelande.

Sett till hela landet minskar ansökningarna med drygt 1 procent jämfört med förra året.

HiG ökar näst mest av alla universitet och lärosäten med blandat utbildningsutbud när det gäller förstahandssökande till program. Allra mest ökar Örebro universitet.

– Här kommer återigen ett kvitto på styrkan hos Högskolan i Gävle. Vi har under flera år varit Sveriges näst mest populära högskola efter Malmö högskola men nu går vi framåt ytterligare, säger rektor Maj-Britt Johansson.

Högskolans ekonomprogram har också slagit sig in på topp 20-listan över de program i landet som har allra flest förstahandssökande. Flest förhandssökande har Handelshögskolans kandidatprogram i Business and Economics.

9 juli kommer de första antagningsbeskeden.

Tidigare i veckan presenterade regeringen att Högskolan i Gävle får nya utbildningsplatser där fokus är på förskollärare, lärare och sjuksköterska.

– Detta är mycket glädjande för vår region där behovet av välutbildade inom dessa områden är stort. Bra att man nu har insett att medlen till högre utbildning behöver öka och inte minska, säger rektor Maj-Britt Johansson.

Mer läsning

Annons