Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera fall av misshandel

Under natten till söndagen har ovanligt många fall av misshandel ägt rum enligt polisen.

Annons

– Det har varit jättemånga misshandlar. Man har slagit varandra och ibland riktigt rejält, säger polisens förundersökningsledare Anders Samuelsson.

Vid 22-tiden på lördagskvällen har en 28-årig misshandlats av en okänd gärningsman vid busshållplatsen Vindraget i Gävle. Enligt anmälan har 28-åringen fått minst ett slag mot munnen.

Natten till söndagen greps två män, 34 och 25 år gamla, misstänkta för att ha misshandlat en man i Hofors. Åklagare beslutade under söndagen att de två männen skulle anhållas och gärningsmännen är sedan tidigare kända av polisen.

I Valbo har en 38-årig man oinbjuden dykt upp på en fest och misshandlat en 42-årig kvinna och en 44-årig man.

I Andersberg ska två yngre personer ha blivit förföljda av två andra personer. De som förföljts har enligt anmälan kontaktat en 40-årig anhörig för undsättning. När 40-åringen kom till platsen misshandlades han av de två personerna som förföljt ynglingarna.

På restaurang Buddys på Nygatan har en 31-årig man misshandlats av en 50-årig man.

Vid 1-tiden natten till söndagen har ett bråk ägt rum på Söderhielmska gården mellan en 21-årig man och dennes bekante. 21-åringen ska ha fått slag i ansiktet.

På Norra kungsgatan har ett slagsmål ägt rum mellan två gäng med runt 15 personer inblandade. Hittills har en 23-årig man lämnat in en anmälan om misshandel.

På Norrskensgatan har en 18-årig kvinna försökt att gå emellan under ett bråk och har då fått ett slag av en 23-årig man.

Enligt polisen har flera av de misstänkta varit påverkade.

– Det verkar ha varit alkohol i bilden i samtliga ärenden och jag tycker det är bedrövligt. Som jag upplever har det varit betydligt mer än det brukar vara, säger förundersökningsledare Anders Samuelsson.

Mer läsning

Annons