Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera nya rån anmälda i helgen

En 20-åring som slogs omkull och knivskars på Tordönsgatan. En 16-åring som hotats flera gånger och rånats en gång. Och en 22-åring som tvingades lämna ifrån sig sin mobiltelefon. Det är tre nya anmälda rån i Gävle under helgen.

Annons

20-åringen var på väg från Regnbågsgatan mot Tordönsgatan vid 03-tiden natten till fredagen. Enligt hans polisanmälan knuffades han omkull, hotades och skars med en kniv och tvingades lämna ifrån sig sin plånbok. Han fick uppsöka sjukhus för att se om sina skador.

En 16-årig kille fick på torsdagen ta emot ett hot från jämnåriga som han träffade på Drottninggatan. Han krävdes på 500 kronor.

Enligt 16-åringen har han flera gånger tidigare utsatts för liknande hot, utan att göra någon polisanmälan. En gång tvingades han lämna ifrån sig 60 kronor. Det brottet utreds nu som ett rån.

En 22-årig kvinna har också anmält att hon tvingades att lämna ifrån sig sin mobiltelefon för drygt en vecka sedan. När hon gick på Södra Skeppsbron och sms-ade kom en kille fram och tog telefonen.

Polisen fortsätter tills vidare sin linje att inte lämna ut några signalement under de pågående rånutredningarna. Skälet är att vitten till rånen inte ska påverkas av uppgifter i massmedia.

Mer läsning

Annons