Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera olyckor i snömodden

(Ny version 19/12) Söndagseftermiddagens snö­oväder ställde till stora bekymmer i trafiken i Gästrikland. Två lastbilar välte på väg 56 och på E 4 körde två bilar i diket.

Inga personer skadades dock i olyckorna.

Annons

– Med det här väglaget ska vi nog vara nöjda att vi inte hade några personskador, säger polisens vakthavande befäl, Peter Hultqvist.

Strax efter klockan 16 körde en lastbil av vägen i Främlingshem, vid korsningen med vägen mot Årsunda. I det moddiga väglaget hade bilen skurit ned i vägkanten och vält med släpet.

Vid 16.50-tiden kom ett nytt larm om att en lastbil kört av och vält i närheten av pelletsfabriken, mellan Rörberg och Främlingshem.
Ingen av de inblandade förarna skadades.
– Vi fick stänga av vägen ett tag under eftermiddagen men framåt kvällen var det full framkomlighet igen, säger polisens vakthavande befäl Peter Hultqvist och berättar att lastbilarna ska bärgas när vädret tillåter senare i veckan.

I norduppland rapporterade polisen om tre trafikincidenter, två avåkningar på E 4 och en krock med en älg på riksväg 76 i Älvkarleby. Samtliga inblandade i olyckorna klarade sig utan skador.

Vid Dalgränsen, söder om Torsåker, på väg 68 körde ytterligare en bil av vägen strax före 20.00. Föraren klarade sig även där oskadd.


Enligt SMHI väntas mer snö och besvärligt väglag under måndagen.

Mer läsning

Annons