Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera svårlösta bränder i sommar

Det har varit ovanligt många oförklarliga bränder i Gävle-Sandvikenområdet denna sommar. Men om det är en seriepyroman som härjar i området kan polisen ännu inte svara på.

Annons

– Vi kan varken säga bu eller bä så här långt, säger Anders Hellberg, vid Gävle-polisen.

Bara under juli månad har det inträffat elva bränder i Gävle-Sandvikenområdet som kan misstänkas varit anlagda. Det har bland annat brunnit hos skogsbolaget Sveaskog i Hofors och Storvik, flera bränder i containers i Sandviken har eldhärjats, och så var det ju kryssningsfartyget MS Juliana som sattes i brand tidigt under lördagsmorgonen.

Polisen arbetar just nu intensivt med att utreda båtbranden. Att ha ett ordentligt samtal med båtens ägare ligger högt upp på prioriteringslistan.

Och så väntar utredarna svar från den tekniska utredningen. En brandhund markerade brännbar vätska på ett ställe på båten.

– Det blir väldigt intressant att få reda på vad teknikerna kommer fram till, säger Anders Hellberg.

Tipsa

Polisen vill gärna ha in tips från allmänheten om branden på MS Juliana. Larmet nådde polisen 05.08, lördag morgon. Den som har sett något som kan sättas i samband med branden under natten och tidig lördag morgon uppmanas höra av sig till polisens tipstelefon: 11414.

Mer läsning

Annons