Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Folkets hus i Norrsundet uppvärmt ett par veckor till

Konkursförvaltaren lovar att hålla konkursdrabbade Folkets hus i Norrsundet uppvärmt i ytterligare ett par veckor i väntan på besked om kommunen kan gå in och täcka de löpande driftkostnaderna.

Annons

– Vi för en dialog, säger konkursförvaltaren Claes Wallenborg.

Han hade hoppats få besked från kommunen under den här veckan men kan ge sig till tåls ytterligare en tid.

Som Arbetarbladet tidigare berättat täcker intäkterna inte ens kostnaderna för el, uppvärmning och försäkringar. För varje dag som går växer underskottet.

Han hoppas att snart kunna skönja en lösning som möjliggör fortsatt verksamhet i byggnaden.

– Det är upp till dem som vill vara där, säger han.

Han ska också försöka hitta köpare till fastigheten.

Studieförbundet ABF använder lokalerna för studiecirklar och kulturarrangemang. ABF:s lokale företrädare Lasse Bäckius hoppas att arbetarrörelsens föreningar i Norrsundet kan enas om en modell som gör att Folkets hus i Norrsundet lever vidare.

– Vi har haft en träff hittills men då blev det inget konkret resultat.

Gävle kommun är största fordringsägaren i konkursboet med ett lån på 1,7 miljoner kronor och ett borgensåtagande för ett banklån på 1,6 miljoner.

– När det gäller de akuta problemen kan jag inte säga vare sig bu eller bä i dag. Det pågår diskussioner, säger kommunalrådet Carina Blank.

Claes Wallenborg hoppas att kommunen garanterar täckning av de löpande driftkostnaderna medan han letar någon som kan ta över fastigheten.

Mer läsning

Annons