Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Folkets hus måste betala 156 000 för cityfest-polis

Notan för polisinsatser under cityfesten överklagas inte av arrangören Folkets hus.
Räkningen på 156 038 kronor är upplagd för betalning, men Folkets hus tänker fortsätta att ifrågasätta kravet på betalning för polisarbete.

Annons

När Polismyndigheten i Gävleborg i somras offentliggjorde kostnadsberäkningen för polisinsatserna under cityfesten låg utgångsbudet på 600 000 kronor. Men polisen valde att ge rabatt och bara kräva 25 procent eftersom beskedet kom så sent som en månad före cityfesten.

Nu har räkningen kommit och Tomas Gavlén, projektledare för cityfesten, säger till Arbetarbladet att det inte blir någon överklagan.

– Det är inte aktuellt för vår del. Vi betalar fakturan och lämnar frågan vidare till Folkets hus styrelse.

Där är Åke Bengtsson ordförande. Enligt honom ifrågasätter organisationen, som uppfattar sig som en ideell förening trots att de är registrerade som ett bolag, fortfarande principen att de ska betala för polisinsatser.

– Vi fortsätter att titta på om vi ska betala, vi har kontaktat centralorganisationen Folkets hus och park om det. Det gäller en princip. Men det är också en vidare fråga, säger han, och menar att om polisen fortsättningsvis kräver hela summan, det vill säga omkring 600 000 kronor, måste cityfesten ha en betydligt större budget.

 

Vad betyder det för cityfestens framtid?

 

– Det är det för tidigt att sia om. Vi har inte fått hela bilden klar för oss hur årets cityfest blev ekonomiskt. Det får vi på nästa styrelsemöte, 7 oktober, säger Åke Bengtsson.

Folkets hus vd Per Schönnings är tjänstledig och verksamhetsansvarige Helena Fröhler sjukskriven en vecka till.

Mer läsning

Annons