Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Folkets Hus och Estraden varslar

Folkets Hus och Estraden har varslat all sin personal om uppsägning. Ett av skälen är tvisten med Gävle kommun om intäkter i samband med evenemang som Getaway rock och Forever young i somras.

Annons

– Det förnekar vi inte, men framför allt så måste vi se över vår organisation, säger Åke Bengtsson, ordförande i Folkets Hus och Estraden.

Inget museum

Tiderna förändras och Folkets Hus får inte bli ett museum som ingen besöker. Så motiverar Åke Bengtsson det varsel om uppsägning som har lagts. Arbetet med vad huset ska användas till är inlett.

– Vi har investerat i ny digital teknik och vår verksamhet förändras. Folkets Hus i Gävle har alltid legat i framkant, säger han.

I Folkets Hus och Estraden arbetar ett tiotal personer, hur många av dem som kan få jobba vidare är för tidigt att svara på enligt Bengtsson.

Tvisten med Gävle kommun hänger fortfarande över Folkets Hus. Den oklara utgången av den har haft inverkan på beslutet att varsla personalen, som tillsammans med hyreskostnaderna utgör de största utgifterna.

– Men vi för en ständig dialog med kommunen. Jag tror att vi kommer att hitta en lösning på det.

Har vänt nu

Folkets Hus gör ett resultat runt noll för 2010, och enligt Åke Bengtsson har det vänt efter att man tidigare har haft några tuffa år.

Folkets Hus i Gävle såldes till fastighetsmannen Fredrik Funcke förra året. Ett av skälen var då att få in kapital för att utveckla huset.

Arbetarbladet har sökt Estradens vd Per Schönnings för en kommentar, men han hänvisar alla frågor till Åke Bengtsson.

Mer läsning

Annons