Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fönster ramlade ned från tredje våningen

En nyinflyttad hyresgäst ville putsa fönstret – det slutade så illa att hela fönstret lossnade och ramlade ner mot gatan.

Annons

– Det var ju tur i oturen att det inte gick någon på trottoaren just då, konstaterar Anne-Catrine Dunker som blev vittne till händelsen.

På tisdagseftermiddagen hördes plötsligt en ljudlig krasch på Nygatan i centrala Gävle. Ett stort fönster hade lossnat och ramlat ner mot gatan. Fönstret slogs sönder mot en balkong och stora mängder glassplitter regnade ner.

– Det kom glas ända ute på gatan. Jag var med ute och sopade och grannen ovanpå hade en del av fönstret hängande på sin balkong, berättar Anne-Catrine Dunker som äger ostbutiken i huset.

Underhållsbrist

 

Enligt fastighetsägarna Gästrikebo var det varken konstruktionsfel eller underhållsbrist som orsakade olyckan. Däremot hade fönstret en lite ovanlig gammaldags konstruktion och när den nyinflyttade hyresgästen försökte öppna det slutade det så illa att det föll.

”Miss i kommunikationen”

 

– Fönstret satt fast med fyra haspar. När man lossar de fyra hasparna kan man lyfta ut hela fönstret. Man bör minst vara två personer när man gör det. Vi hade försökt varna de nya hyresgästerna för det men det blev en miss i kommunikationen. En ren olyckshändelse, konstaterar hyresvärden Patrik Björn som berättar att det var första gången en liknande händelse inträffade.

– Det är väldigt beklagligt och en obehaglig händelse för alla inblandade. Vi beklagar det, och ska göra allt vi kan för att undvika att det händer igen.

Annons