Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förändringar drabbar inte poliser ute på fältet

Förändringen blir liten och kommer inte att drabba poliserna ute på fältet.
Det menar biträdande länskriminalchefen Jan Friberg.

Annons

Poliserna i Sandviken är positiva till förändringen, frågan är hur förslaget tas emot bland kollegorna i Gävle? Enligt Jan Friberg sker det här försöket på chefsnivå och kommer inte att märkas av så mycket bland personalen.

Ingen ska flyttas om eller göra ett annat jobb, understryker han. Däremot ökar det flexibiliteten att kunna rotera mellan jobb inom närpolisverksamheten och på utredningssidan. Det blir ett mer flexibelt och lätthanterligt flöde.

Utreder även i Gävle

 

Utredarna på kriminalavdelningen, som skulle bli uppdelade på två chefer, ingår redan i dag i en utredningsrotel bestående av tre grupper. De grupperna kommer att vara kvar, vilket innebär att ”Sandvikengruppen” även kommer att utreda brott i Gävle under sin jourvecka. I förhållande till antalet brott har nämligen Sandviken fler utredare än Gävle.

Största förändringen

 

För Gävles närpolischef Glenn Hillman (som är på semester och inte kunde nås) sker den största förändringen när han ska basa över cirka 100 anställda. Det innebär att han kommer att ha två chefer under sig med ansvar för utredning och lagföring respektive brottsförebyggande.

Polisens övriga avdelningar som har hand om till exempel familjevåld, ekonomisk brottslighet och grova brott berörs inte av detta förslag.

– Vi vill ha personalen med oss. Vi gör det bara på prov och fungerar det inte får vi gå tillbaka, säger Jan Friberg.

Mer läsning

Annons