Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Företagare gav Alliansen råd på stationen

/
  • MÅNGA ÖNSKEMÅL. Flera lokala företagare tog chansen att försöka påverka politikerna från alliansen som i går ordnade ett samtal på centralstationen i Gävle.

Vilka frågor tycker folket är viktiga? Det försöker politikerna i allianspartierna bena ut. På Obama-manér ordnade de i går en träff på Centralstationen för att samla upp allmänhetens åsikter. Det kom att handla mycket om företagares villkor.

Annons

”En timme för Sveriges framtid”. Så kallar de fyra borgerliga allianspartierna den turné de just nu är ute på. Till Gävle kom i går riksdagsledamöterna Sven Bergström (C), Margareta B Kjellin (M), Hans Backman (FP) och oppositionsrådet i Gävle Lennart Ahlenius (KD) för ett samtal med allmänheten om vilken politik de bör driva. Det ska så småningom leda fram till en gemensam valplattform.

Till träffen kom främst lokala företagare och diskussionen kom därför att handla mest om småföretagens villkor.

– Regelförenklingar måste stå högt på agendan. I dag måste många som vill driva eget företag ta hjälp för att klara av det, sade Mia Andersson, ekonomichef på Fraktcentralen.

Att avskaffa LAS-reglerna och förbättra ungdomars möjligheter att komma in på arbetsmarknaden var andra tips och synpunkter från företagarna till politikerna.

Kjell Helling på Gästrike Lärling har gott hopp om att politikerna lyssnade på åsikterna.

– Det är en bra form att få lägga fram idéer på det här sättet. Jag hoppas att de skjuter till mera pengar till kunskapslyft nu, säger han.

Hans Backman (FP) var också nöjd med träffen.

– Det är jättebra att höra de lokala åsikterna från verkligheten, säger han.

– Jo, vi har en politik som vi arbetar med och tror på, men vi vill utveckla den till att bli ännu bättre. Vi vill även höra hur folk tänker nu när det är lågkonjunktur, säger Hans Backman.

Mer läsning

Annons