Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förre Solidosledaren hade man i bakluckan

/

Den före detta Solidosledaren från Hofors hade varit på fri fot i några månader. När polisen kontrollerade hans bil i Kungsgården hade han en man inlåst i bagageluckan. 32-åringen sitter nu anhållen tillsammans med en 35-åring, båda misstänkta för allvarliga brott.

Annons

32-åringen från Hofors var huvudpersonen när polisen 2006 sprängde mc-gänget Solidos i Gävle. Sedan dess och fram till i somras satt han i fängelse.

Nu har han samlat på sig nya brottsmisstankar, så allvarliga att åklagaren Christer Sammens kommer att begära honom häktad i helgen.

29 september

I slutet av september misstänks han ha lockat några personer att komma till SOS-kiosken i Gävle. Där hoppade tre maskerade män beväpnade med någon form av skjutvapen fram för att angripa dem. De hotade kunde dock fly, och inget mer hände.

– Polisens utredning visar att han var en av de tre maskerade männen, säger Christer Sammens.

29 september stannade 32-åringen vid macken i Kungsgården för att tanka. Samtidigt kom polisen dit och kontrollerade hans bil. I bagageluckan låg en man instängd.

Men 32-åringen greps inte då, utan först för ett par dagar sedan.

– Det bedömdes av någon anledning inte som ett brott då, kanske som någon sorts skämt, säger Christer Sammens.

Begärs häktade i helgen

Senare har det kommit fram uppgifter om att händelsen var allvarligare än så, och häromdagen greps 32-åringen. Mannen i bakluckan sägs vara en ung man som tidigare ingått i samma kriminella nätverk som 32-åringen.

I bilen i Kungsgården fanns ytterligare en person ur samma kriminella nätverk, en 35-årig Sandvikenbo. Han är också anhållen för olaga frihetsberövande, men även för att ha skjutit en man i benet med flera skott i Sandviken.

Skjutning på Killingvägen

Skjutningen ägde rum i en lägenhet på Killingvägen en lördagsnatt i början av augusti. En 35-åring blev skjuten med flera skott i båda benen och fick allvarliga skador. Polisen har lagt ner stora resurser på att utreda brottet, men inget resultat har redovisats förrän nu.

De båda anhållna kommer att begäras häktade under helgen. Förhandlingen kommer förmodligen att äga rum på söndag.

Mer läsning

Annons