Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Forsbackakvinnan inte ihjälslagen – sambon frisläppt

Annons

Den 46-årige man som suttit anhållen misstänkt för vållande till annans död har släppts.

Den rättsmedicinska undersökningen har nämligen visat att den 52-åriga kvinnan som hittades död i en lägenhet i Forsbacka inte dött av yttre våld.

– Det finns inte tillräckliga misstankar att begära honom häktad och då måste han släppas, säger åklagaren Arek Nowak.

Det var i söndags kväll som den 52-åriga kvinnan hittades död i en lägenhet i Forsbacka av en person som kom på besök. I bostaden fanns också kvinnans 46-åriga sambo.

Skador på kvinnan och det faktum att sambon inte kallat på ambulans eller polis trots att hon varit död i flera timmar ledde till att mannen greps och anhölls misstänkt för misshandel och vållande till annans död.

Klockan 14 igår eftermiddag beslutade dock åklagaren att mannen skulle friges.

Under dagen hade kvinnan obducerats och det preliminära utlåtande från rättsläkaren visade att hon inte dött av yttre våld.

– Hon hade skador på kroppen men de var gamla och ytliga och hade inte orsakat hennes död, säger Lennart Styrman, chef för polisens enhet för grova brott.

Vad hon dött av vet man fortfarande inte. Det dröjer ytterligare 5–8 veckor innan man får svar på de prover som tagits och innan dödsorsaken kan fastställas.

Formellt har inte misstankarna mot mannen ännu avskrivits men de är i alla fall nu så svaga att han inte längre kan hållas frihetsberövad. Åklagaren Arek Nowak ska de närmaste dagarna tas ställning till om förundersökningen ska läggas ned.

Annons