Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Första butiken öppnad på Gävle Strand

/
  • Ägaren Mahyar Ansari visar stolt upp sin butik. Hit kommer den som behöver kompletteringshandla. En av Mahyars första kunder var en man som bor i Fullriggaren som behövde köpa bröd till frukosten.
  • Timebutikerna finns över hela Sverige och den nyöppnade butiken på Gävle strand är den tredje bara i Gävle.
  • Ägaren Mahyar Ansari visar stolt upp sin butik. Hit kommer den som behöver kompletteringshandla. En av Mahyars första kunder var en man som bor i Fullriggaren som behövde köpa bröd till frukosten.
  • Ove Stensson glädjer sig åt närbutiken:
  • Hyresvärden Gavlegårdarna gratulerade till nyöppningen med en blomma.

Nu har Gävle Strand fått sin första butik. Klockan 7 på fredag morgon öppnade Mahyar Ansari upp dörrarna till närbutiken i höghuset Fullriggaren.

Annons

Trots dåligt väder trillade ändå några kunder in på öppningsdagen av Gävle Strands närbutik.

– Vi hade räknat med att det skulle vara finare väder, för annars är det alltid folk som rör sig här, säger Mahyar Ansari, butiksägare till Time och tittar ut genom ett regntäckt fönster.

Mahyar har tidigare jobbat inom café- och restaurangbranschen i Gävle. Drömmen om att bli polis har också funnits där, men när chansen kom att få bli butiksägare kände han att det var rätt. Tanken på att många småbutiker har svårt att gå runt var ingenting som hindrade honom.

– Alla Timebutiker har visat sig gå bra. Jag tror mycket på det här men jag räknar med att det kan bli tufft i början. När folk börjar hitta hit kommer det att bli riktigt bra, säger han och berättar att första året räknar han med att omsätta omkring tre miljoner kronor.

Närbutiken riktar sig främst till de människor som är bosatta på Gävle Strand. I sortimentet finns allt från tidningar och toapapper till mjölk och Bullens Pilsnerkorv.

– Folk kommer inte till oss för att storhandla men vi tänker lyssna på vad folk vill ha och göra det bästa för att ta in det, säger Mahyar Ansari.

Ove Stensson har bott i krokarna i 1,5 år. Och när butiken nu öppnade var han inte sen med att spana in den.

– Jag tyckte att det såg öppet ut nu. Det är långt till allt härifrån så det här är jättebra. Det är klart gångavstånd, säger han och köper en påse tuggummi.

Mer läsning

Annons