Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Första hyresgästerna flyttar in i Fullriggaren

/
  • Kommunalrådet Marita Engström är en av de första hyresgästerna som har flyttat in i Fullriggaren, Gavlegårdarnas landmärke på Gävle Strand.
  • kanskas två punkthus ser små ut när man står på elfte våningen i Fullriggaren. Några av hyresgästerna kommer att kunna följa byggena från sina lägenhetsfönster.
  • Utsikten från restaurangens balkong på tolfte våningen är imponerande. Soliga dagar som denna ser man Limön och kan även skönja skorstenarna från Skutskärsfabriken bortanför Korsnäs.
  • Utsikten från Fullriggaren är imponerande. Och omvänt kommer Gavlegårdarnas 42-metershus vara i blickfånget för tågresenärer som ankommer till Gävle.
  • De första hyresgästerna har börjat flytta in i Gavlegårdarnas nya höghus på Gävle Strand. Fullriggaren har tolv våningar, 29 lägenheter, lokaler för hälsocentral, närbutik, kafé, restaurang och kontor. Hela huset är 42 meter högt.

Nu har de första hyresgästerna flyttat in i Gavlegårdarnas höghus på Gävle Strand. Men Fullriggaren fortsätter att vara en byggarbetsplats hela 2011.

Annons

Marita Engström, kommunalråd för Vänsterpartiet i Gävle, är en av de första hyresgästerna som flyttar in. Flyttlasset gick i fredags.
– Det känns jättehärligt. Det är framför allt placeringen och vyerna som är läckert, säger Marita Engström, som lämnade en trea på Valbogatan och nu hyr en tvåa på 70 kvadratmeter på sjunde våningen i tolvvåningshuset.

Tvåorna har en månadshyra på 6 994–9 535 kronor beroende på läge och balkong. Den största lägenheten är en femma på 117 kvadratmeter på elfte våningen, som kostar 16 124 kronor i månadshyra. Då ingår varken hushållsel eller varmvatten.
29 lägenheter

Totalt rymmer Fullriggaren 29 lägenheter, lokaler för kontor, närbutik, restaurang, kafé och hälsocentral. Alla lägenheter är tecknade så när som på visningslägenheten på andra våningen som inte har släppts ännu.

Hälsocentralen, Time och Wayne´s Coffee får tillträde till sina lokaler vid månadsskiftet. Förhandlingar om restaurangen pågår ännu.
– Förhoppningsvis ska det vara klart i augusti. Vi håller på och förhandlar om villkoren, säger Peter Simryd, lokalansvarig på Gavlegårdarna.

Arbetarbladet får komma högst upp, på tolfte våningen dit allmänheten ska ha möjlighet att komma upp genom restaurangen som har balkong runt fasaden.

Det är en svindlande vy där man intill Sätras vattentorn faktiskt ser Kungsberget, som en skuggad platå. Åt andra håller skymtar skorstenarna från Skutskärsfabriken, bredvid Korsnäs, och Limön ute till havs.

Fullriggaren kommer att fortsätta vara en byggarbetsplats under en stor del av året. Restaurangen ska färdigställas efter företagarens önskemål. Till årsskiftet väntas utemiljön vara färdig.
Fullriggaren kostar Gavlegårdarna 130 miljoner kronor.

Mer läsning

Annons