Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Försvunne Linus Lundin troligen kvar i området

/

Den 24-årige Gävlebon Linus Lundin som anmälts försvunnen i Härjedalen har ännu inte återfunnits. Men nu tror polisen tror att han fortfarande kan finnas i området där han försvann natten mot måndagen.

Annons

– Vi börjar närma oss sluttiden för att kunna överleva i det här området, säger biträdande spaningsledare Kjell Wedin till TT.
Under fredagen användes helikopter i sökandet efter mannen som försvann i ett område mellan Sveg och Lillhärdal. 24-åringen, som är från Gävle, åkte bil tillsammans med två jämnåriga män när de fick bensinstopp. De började leta efter hjälp, men kom ifrån varandra.


Anmälan om att mannen var borta gjordes till Gävlepolisen i tisdags. Först på onsdagen överlämnades ärendet till Svegpolisen som då startade sökandet. 24-åringens jacka hittades på en skogsbilväg men några andra spår efter honom finns inte.


Tips om att han skulle ha varit synlig inne i Sveg har polisen avfört. Mycket talar, enligt Kjell Wedin, för att den saknade mannen fortfarande finns någonstans i området.


– Vi vet att de var narkotikapåverkade och då tänker man inte rationellt, säger Wedin.
Mannen är enligt polisen cirka 180 centimeter lång, kortklippt och var klädd i brun tröja och jeans. Han har två tatueringar med så kallade tribalmotiv.

Mannen som är från Gävletrakten försvann natten mot måndagen mellan Sveg och Lillhärdal. Han åkte bil tillsammans med två jämnåriga män när de fick bensinstopp. De började leta efter en stuga där de kunde få hjälp, men kom ifrån varandra.
Sedan dess vet ingen vad som har hänt 24-åringen.

Gävlepolisen har haft kontakt med hans anhöriga. Inget tyder på att 24-åringen har återvänt till sin bostad.

Tips om försvinnandet lämnas via telefon 114 14.

Det finns inga brottsmisstankar kring försvinnandet.

 

Mer läsning

Annons