Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortfarande fast telefoni i Axmarbruk

/
  • Snart borta. Telefonstolparna i Axmarbruk försvinner så snart det mobila alternativet fungerar.

Ännu är Telias fasta telenät kvar i Axmarbruk. Processen med införandet av mobilt nät har inte varit problemfritt, och trots att Telia skulle börja ta ner stolpar och ledningar i januari, så avvaktar man nu en lösning som ska fungera.

Annons

I somras fick 20-talet bofasta i Axmarbruk information från Telia att deras fasta telenät skulle rivas och ersättas av ett mobilt alternativ. 2 januari 2012 skulle allt fungera, och rivningen av stolpar och ledningar påbörjas.

Så blev det dock inte. Stefan och Solveig Eriksson är en av två abonnenter i Axmarbruk som valde att i ett tidigt skede övergå till mobilt nät. Det visar sig nu att en hel del problem har vållat bekymmer kring telefonin.

– Ibland funkar det, men inte alltid. När Stefan låg på sjukhuset kring nyår, så gick det inte att ringa dit, och det känns naturligtvis inte bra, säger Solveig Eriksson.

Andra problem som uppstått i samband med den mobila telefonin är rundgång i samtalen, och att samtalen bryts mitt i.

– Telia backade när vi klagade. Nu ska de försöka få fram bättre grejer som ska fungera här, säger Stefan Eriksson. Abonnenterna har inte fått någon information om hur länge Telia skjuter detta på framtiden.

Fotnot: Totalt i landet är det 50 000 hushåll som berörs när Telia tar bort det fasta telenätet. Det är nät med stort renoveringsbehov och som inte är tekniskt eller ekonomiskt möjligt att underhålla eller uppgradera för bredband, som ersätts med mobilt alternativ.

Mer läsning

Annons