Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förvandlingen till lyxhotell har börjat

/
  • Gamla Grand har klätts med byggställningar och är nu i färd med att byggas om till ett modernt lyxhotell. Tanken är att det ska invigas någon gång före jul 2012.
  • Ola Gustafsson och Ove Axelsson jobbar åt det värmländsak företaget Byggbolaget i Värmland AB som Elite Hotels har anlitat för ombyggnaden av Gamla Grand.

Nu har ombyggnaden av Gamla Grand inletts. Till nästa jul väntas Gävles nygamla lyxhotell slå upp portarna.

Annons

Elite Hotels of Sweden har köpt gamla anrika Grand Hotel i Gävle och ska investera 150 miljoner kronor för att skapa ett nytt lyxhotell. Arbetet har redan påbörjats och huset har spärrats av och försetts med byggnadsställningar. Ett värmländskt byggföretag har satt upp baracker längs byggnaden och räknar med att vara på plats i Gävle i fjorton månader.

I år räknar man med att det mest blir rivningsarbete med de delar av huset som ska rivas ut.

En bygglovsansökan för själva ombyggnaden ligger inne hos kommunen, men än så länge är inte bygglovet beviljat. Det har saknats en del underlag, men i veckan lämnades nya ritningar in.

Av de framgår det att husets yttre utseende ska bevaras. Fasaderna utseende med den gula putsen kommer att behållas, liksom fönstrens utseende. Men nytt plåttak ska läggas och några nya takkupor tillkommer. Några fasadnicher ska dessutom byggas igen för att skapa mer utrymme för hotellrum.

Terassen mot Norra Strandgatan ska öppnas upp så som hotellet såg ut från början. Innanför kommer restaurangen att ligga med öppningsbara panoramafönster mot Gavleån. En ny restaurangentré från å-sidan är också tänkt att utformas.

Totalt ska nya Elite Grand Hotel ha 123 hotellrum och konferensrum med kapacitet för 130 personer. Hotellet beräknas kunna skapa 55 nya arbetstillfällen i Gävle.

Bygglovsärendet för ombyggnaden väntas komma till byggnads- och miljönämnden under hösten.

Mer läsning

Annons