Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fotbollsplan invigdes med match mot poliser

/
  • IMPONERADE. Marjam Mushallah, Maria Nilsson, Khadija Ali, Nasteho Alinassan, Hani Mohammed Abdi, Maryam Mohammed och Samira kommer nog inte att spela fotboll själva, tror de. Däremot tänker de ändå vara här och titta en del – och i dag har de hittat en ny idol.
  • MATCH. Polisens eget lag mötte Nordost Svart i den allra första matchen. Resultat: 4-3 till Nordostlaget.
  • ÅSKÅDARE. Nordosts blå lag väntar på sin tur att premiärspela på den nya fotbollsplanen.
  • IDOL. Tjejerna på bänken är imponerade av Karin Wessén i polisens lag, som både är tjej och polis och duktig på fotboll.
  • PUBLIK. Många hade samlats runt den lilla fotbollsplanen på Nordost för att se invigningsturneringen.

En rafflande fotbollsmatch mellan polisen och ungdomarna på Nordost. Så invigdes områdets nya fotbollsplan på fredagen – och polisen fick bita i gräset.

– Risken att den här planen kommer att stå tom är minimal, säger Thomas Friberg, projektledare för Projekt Nordost.

Annons

Det var trångt runt den nya fotbollsplanen på Norra Köpmangatan när den invigdes på fredag eftermiddag. Representanter för båda Gavlegårdarna och Gästriklands idrottsförbund fanns på plats för att tala om planen och dess betydelse – men bland ungdomarna var talen inte lika intressanta som att provspringa planen.

– Responsen är jättepositiv. Det här ska vara en spontanidrottsyta som alla får använda, oavsett om man är tjej eller kille eller hur gammal man är, säger Thomas Friberg som är glad över att kunna inviga planen.

Den är en del i Projekt Nordost, ett projekt som har till syfte att minska ungdomsbrottsligheten och öka aktiviteterna i området. Förutom invigningen av planen planerar man just nu en rad aktiviteter inför höstlovet.

– Det blir allt från curling och biljard till simskola för ej simkunniga barn.

En miniturnering med åtta lag, varav fem från Nordost, ordnades under invigningen. Första matchen gick mellan laget Nordost Svart och ett lag från polisen – Nordostlaget tog hem segern med 4-3. Mellan matcherna delade GIF-spelaren Yannick Bapupa ut priser till matchens bästa spelare.

Mer läsning

Annons