Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frågor om mutmisstankar har fått svar

Kommunstyrelsen har nu svarat på revisorernas frågor i den misstänkta muthistorien kring två kommuntoppars studieresor till USA.

– Men det är inte jag som bedömer om det här är utagerat nu, säger kommunalråd Carina Blank (S).

Annons

Kommunrevisorernas granskning av kommunalråd Carina Blanks och förvaltningschef Helén Åleskogs resor till USA 2009 och 2010 har uppmärksammats stort av Arbetarbladet. Kommuntopparna reste som företrädare för det då halvkommunala bolaget Furuvik Fastigheter AB, som också skulle stå för resekostnaden. Men bolaget fakturerades aldrig, utan helprivata AB Furuviksparken bekostade resorna.

Efter revisorernas påpekanden förra veckan om att det kan strida mot kommunens riktlinjer mot mutor och bestickning fakturerades fastighetsbolaget och har nu betalat resorna.

Revisorerna hade ställt fyra frågor, som alla rörde själva faktureringen, till kommunstyrelsen och politikerna diskuterade i går ärendet och beslutade om ett skriftligt svar på frågorna. Svaren gör gällande att fakturan betalades 10 november.

– Jag beklagar att man inte har fått svaren tidigare. Men att det blir mer och mer tydligt att det här har varit ett missförstånd, säger Carina Blank.

Så fort svaren har landat på revisorernas bord tar de ställning till hur den slutliga revisionsrapporten ska utformas.

– Det är inte jag som bedömer om det här är utagerat nu. Jag bara svarar på de frågor som har varit till mig, säger Carina Blank.

Mer läsning

Annons