Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Friad från mordbrand - anmäler socialnämnden

51-åringen friades från misstankarna om att ha försökt döda sin exhustru genom en mordbrand på Öster i Gävle. Nu JO-anmäler mannen socialnämnden i Gävle för att han och hans vuxna barn nekats kontakt med de två barnen som mannen har med den brännskadade kvinnan.

Annons

Direkt efter den uppmärksammade lägenhetsbranden i oktober 2009 bodde barnen, nu två och fyra år gamla, hos mannens äldsta dotter från hans första äktenskap. Men i samband med att 51-åringen åtalades för att ha försökt tända eld på sin 31-åriga före detta hustru omhändertogs barnen av socialtjänsten och placerades hos en fosterfamilj.

I mars förra året friade tingsrätten mannen, men sina två barn, som fortfarande är omhändertagna enligt LVU, har han fortfarande inte fått träffa, och det har inte hans två äldsta döttrar, barnens halvsyskon heller fått göra.

Någon motivering till detta säger han sig inte ha fått av socialnämnden och nu JO-anmäler han myndigheterna för att undanhålla barnen och även för att inte utfärda ett beslut han kan överklaga.

Mer läsning

Annons