Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Friades för andra gången för dobbleri

/

De åtalade pokerspelarna i klubben No limit döms av hovrätten till dagsböter för brott mot lotterilagen. De frias för andra gången om misstankar kring dobbleri.

Annons

De fem männen som åtalats för inblandning i olagligt pokerspel i klubben No Limit Gefle har nu fått sina domar. Åklagaren Christer Sammens överklagade tingsrättens dom och ansåg att de åtalade pokerspelarna i klubben No Limit i Gävle har gjort sig skyldiga till dobbleri och bör dömas till varsitt kortare fängelsestraff. Men det ansåg inte hovrätten,utan dömer dem till böter för brott mot lotterilagen, för att de olovligen haft spelautomater i lokalen.

Hovrätten håller alltså fast tingsrättens linje.

Fem av de inblandade döms till dagsböter, det högsta beloppet är 20 000 kronor och det lägsta 10 400 kronor.

Det var i december 2006 som polisen slog till mot pokerföreningen No Limit Gefle i deras klubblokal där det fanns ett flertal spelbord. Pokervarianten det rörde sig om var Texas hold’em och turneringarna ska ha ägt rum minst tre gånger i veckan med en insats på mellan 200 och 700 kronor per deltagare. Omkring 20-50 personer deltog.

För dobbleri gäller att tur är den huvudsakliga faktorn för att vinna. Det är alltså slumpen som avgör, och då är det olagligt att spela om pengar. De åtalade männen har däremot hävdat att det var skicklighet som avgjorde spelets utgång.

För att döma männen för dobbleri krävdes även att spelet var ”äventyrligt”.

I det här fallet betalade alla spelare beloppet i början och man ökade inte insatsen under spelets gång. Hovrätten bedömer därför inte att spelandet varit tillräckligt riskfyllt för att döma männen för dobbleri.

 

 

Mer läsning

Annons