Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Friluftsfrämjandet startar skiduthyrning

/
  • STARTAR UTHYRNING I GÄVLE. Tobias Rosén från Friluftsfrämjandet visar upp de slalomskidor som föreningen har köpt in, dels för att garantera tillgång på deras bytesmarknad i december och dels för att starta uthyrning i skidbackarna i Hemlingby och Bomhus.

I vinter blir det för första gången möjligt att hyra skidutrustning i Hemlingby och Bomhus. Det ska Friluftsfrämjandet i Gävle se till.

Annons

Föreningen har köpt in ett stort par slalomskidor, och en del av dem ska hyras ut vid skidbackarna i Hemlingby och Bomhus.

– Vi har haft behovet länge, framför allt till vår skidskola där vi har behov att hyra ut. Alla har inte råd att köpa utrustning till familjens barn, säger Tobias Rosén, Friluftsfrämjandet Gävle.

Det ska vara möjligt att hyra skidor en dag eller en hel skidskolsäsong. Priserna är ännu inte klara.

Skiduthyrningen är ett samarbete med Kultur & Fritid, som sedan slutet av förra säsongen erbjuder uthyrning av längdskidor och skridskor i Hemlingbystugan.

– Kommunen har ett stort ansvar att få barn intresserade av friluftsliv och hälsa och skaffa sig bra sysselsättning på sin fritid, säger Johan Öholm, chef för avdelningen friluftsliv.

Friluftsfrämjandet har ungefär 100 barn och ungdomar per säsong i sina skidskolor som övar i Bomhusbacken och Hemlingbybacken.

Av de över 150 par skidor som har köpts in begagnat från olika skidanläggningar i Sverige ska en del säljas på Friluftsfrämjandets bytesmarknad på Polhemsskolan 4 december. Skälet till det var att föreningen noterade en kraftig minskning av antalet försäljare förra året.

– Det är ett sätt för oss att garantera att det finns bra begagnad utrustning till försäljning, säger Tobias Rosén.

Mer läsning

Annons