Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frisörshow med en fläkt från Paris och London

/
  • Hårresande. Caroline Cardenström har gett Emma Edwertz en riktig glammig håruppsättning. ”Det är en klassisk frisyr men i en lite mer extrem variant som skulle passa i New York” konstaterar Caroline.
  • Uppvisning. Evelina Hansen är en av de 14 frisörelever som i går hade avslutningsuppvisning på Heartbreak. Här med modellen Alexander Hall som har fått en tuff London-inspirerad frisyr.
  • Lugg. Den här frisyren har Emma Henningsson gjort. Modellen heter Kaisa Hedvall.
  • Modellen Lisa Hedvall med en glammig New York-inspirerad frisyr gjord av Emma Henningsson.
  • Det här är frisören Maria Lindbergs tolkning av det tuffa London-temat.

Storstadsliv var temat när Polhemsskolans frisörelever i går hade avslutningsshow på Heartbreak. 70 modeller visade frisyrer inspirerade av bland annat Paris, Peking och New York.

Annons

Den senaste veckan har det på Polhemsskolan klippts och färgats frenetiskt från klockan nio på morgonen till nio på kvällen. Allt för att alla modeller skulle hinna bli klara till torsdagskvällens visning. Men förberedelserna har faktiskt pågått ända sedan i höstas.

De 14 frisöreleverna har själva gjort allt – från att boka lokal, fixa sponsorer, kläder, dansare och ljus och ljud till att få Lars-Åke ”Babsan” Wilhelmsson att ställa upp som konferencier.

– Vi har lärt oss jättemycket, säger Caroline Cardenström.

– Det krävs oerhört mycket planering för att allting ska fungera, konstaterar Evelina Hansen.

Men det är förstås frisyrerna som är huvudsaken. För att kunna visa upp alla tekniker de har lärt sig under utbildningen får de olika städerna representera olika stilar – exempelvis glammiga New York, romantiska Paris och tuffa London.

Och showen är viktig. I publiken sitter förutom föräldrar, kompisar och blivande elever även många av stans frisörer.

– Det är ett sätt för oss att marknadsföra oss. Vi visar upp både skolan och oss själva, säger Evelina Hansen.

Mer läsning

Annons