Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fritt fram för graffiti vid länsmuseet

/
  • LAGLIG GRAFITTI. Nu sitter den öppna grafittiväggen uppsatt utanför länsmuseet och vem som helst är välkommen att komma hit för att sätta göra avtryck i den offentliga konstateljén.
  • FRAMFÖR SITT VERK. Rolfcarlwerner, en av initiativtagarna till det lagliga klotterplanket utanför länsmuseet, var själv på plats för att sätta sitt avtryck på söndagen.

Nu sitter det lagliga graffitiplanket uppe utanför länsmuseet. Hit är alla välkomna att komma och måla.

– Jag har lyckats komma från familjen i tre timmar, säger initiativtagaren Rolfcarlwerner som själv var på plats på söndagen för att lämna sina avtryck på väggen.

Annons

Rolfcarlwerner har själv varit en olaglig graffitimålare, men det var innan han fick äran att pryda Nordosts husväggar med sin konst.

– Jag har alltid målat lika mycket, jag måste måla för att må bra. Men att få visa upp sig offentligt har skapat möjligheter och fungerat som en dörröppnare. Jag tycker bland annat att det har skapat en annan mentalitet och öppenhet för graffiti i stort, säger han.

Förverkligar idé

Samarbetet med länsmuseet för att skapa en öppen vägg att måla på har funnits sedan 2007. För fjärde året i rad finns det nu alltså möjligt för Gästrikekonstnärer att skapa lagliga målningar i det offentliga rummet.

– Jag är illustratör och målar också tavlor, men att få måla med just sprayburkar är ganska speciellt och jag gillar att måla stort, säger Erik som inte vill gå ut med efternamn eftersom han tidigare målat en hel del illegalt.

– Om det inte finns någonstans att måla så blir det på ställen där det är förbjudet, motiverar han sitt brott.

Den lagliga väggen utanför länsmuseet kommer att sitta uppe till 18 september. Och det är fritt fram att måla över redan befintliga verk.

Mer läsning

Annons