Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fullt ös på Helges talangjakt

/
  • tog i från tårna. En av de yngsta finalisterna i årets upplaga av Helges talangjakt var elvaåriga Klara Kärrman, som tog i från tårna när hon sjöng Robin Becks ”First time”. Mitt i låten försvann ljudet en kort sekund, men det verkade inte störa den här Stockholmstjejen.
  • stammis. Felicia Bärgh är på Helges fritidsgård i Andersberg nästan varje kväll. Årets höjdpunkt är talangjakten, och i år kom hon till final. ”Det är jättekul. Man träffar kompisar med samma intresse.”
  • peppning. Johan Jämtberg, sångcoach och musikproducent på Helges Sångstudio, peppar finalisterna halv nio på fredagkvällen, några minuter innan det är dags att kliva upp på scenen.
  • vibrato. Linnea Håkansson vill bli sångerska, det går inte att ta miste på. Hon är först ut i solistfinalen, brer sina armar och bjuder på ett djupt vibrato.

Final i Helges talangjakt betyder rejält med ös och dramatiska ballader.

Felicia Bärgh från Gävle har varit med och tävlat sju år i rad och älskar det.

– Det här är min hobby, säger hon.

Annons

88 kvalande blev till 24 finalister i två åldersklasser. På fredagskvällen stod de på Helges scen och gjorde sitt allra bästa.

– Alla är så bra att de kan vinna, så det handlar mest om dagsform. Det här är årets grej, många som varit med kommer tillbaka nästa år. Man träffar kompisar med samma intresse, säger Felicia Bärgh, 15.

Många från Stockholm

Hon är ensam finalist från Gävle i år. Nästan halva finalskaran är från Stockholm, andra har kommit från Trollhättan, Ljusne, Hedesunda och Vimmerby.

Först ut på scenen är 15-åriga Linnea Håkansson från Stockholm. Med ett djupt vibrato och vida gester tar hon sig an balladen ”Hometown glory” med Adele.

Nummer två på scen är blott elvaåriga Klara Kärrman, också från Stockholm. Hon ville ha en utmaning och därför blev det låten ”First time” med Robin Beck. Hon tar i från fötterna och glittrar ikapp med sina kläder.

Felicia Bärgh står bredvid, med startnummer 13, klappar och jublar.

Mer läsning

Annons