Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Furuviks storsatsning ger fler besökare

/

4 000 fler besökte Furuviksparken i juni jämfört med tidigare år. Nya ägaren Parks and Resorts har gjort rekordstora investeringar i parken och räknar med en ökning på minst 15 000 besökare under året.

– De närmsta tre veckorna är avgörande. Hittills motsvarar siffrorna förväntningarna, säger Jan Roy, Furuviksparkens ägare.

Annons

1 juli i fjol tog Parks and Resorts över Furuviksparken. Företaget äger förutom Gröna Lund, tre andra nöjesanläggningar i landet. Sen Furuviksparken bytt ägare har rekordinvesteringar gjorts på sammanlagt 25 miljoner kronor. En ny bergochdalbana och svenska toppartister som Eric Saade och Linda Bengtzing på Stora Scen är exempel på satsningar som gjorts. Förra årets 43 200 besökare under juni månad har alltså i år ökat med nio procent. Hur det kommer se ut resten av sommaren kan inte Jan Roy svara på.

– Det för tidigt att ge en prognos. De närmsta tre veckorna är absoluta peaken. Vädret är just nu lite labilt och därför är det svårt att göra några bedömningar, säger Jan Roy.

Förra säsongen hade Furuviksparken 230 000 besökare, en siffra som förväntas öka med 15 000 personer den här säsongen.

– Jag är inte ett dyft orolig. Vi har investerat både i åkattraktioner och konserter. Dessutom har vi satsat på utbildning till vår personal, förbättrad infrastruktur och kvalité. Det är kombinationen som är framgångsfaktorn, säger Jan Roy.

Samtidigt poängterar Jan Roy tydligt att Parks and Resorts ser på Furuviksparken som en långsiktig investering. Målet är 400 – 500 000 gäster per år.

– Jag kan inte svara på hur snabbt vi kan nå dit. I stället bygger vi någonting som håller långsiktigt, säger Jan Roy och förklarar:

– Vi kommer fortsätta investera i parken. En plan för de närmaste fem år ska göras. Vi måste lära känna parken och planera för hur vi kan satsa djuren och åkattraktionerna. Gävle behöver utveckla sig inom turistområdet och kommunen har hittills visat en positiv syn på arbetet, säger han.

Mer läsning

Annons