Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyra nya specialister inom demenssjukvård

/
  • SILVIASJUKSKÖTERSKOR. Malin Lööf, Ulla Grylin, Erika Joof-Forsgren och Gönül Özata fick ta emot intyg och brosch av drottning Silvia. I tisdags tog de sin examen som Silviasjuksköterskor, vilket innebär att de nu är specialister på demenssjukvård.

Nu har Gävle fått fyra specialister inom demenssjukvård.
I tisdags
tog de sin examen som Silviasjuksköterskor.

Annons

På tisdagen tog en första kull på 37 sjuksköterskor tog sin specialistexamen inom demenssjukvård. De kan nu kalla sig Silviasjuksköterskor, efter drottning Silvia som har varit med och startat utbildningen.

Fyra av de nyexaminerade, Malin Lööf, Ulla Grylin, Erika Joof-Forsgren och Gönül Özata kommer från Gävle och jobbar inom äldrevården här.

– Det bästa har varit att få ta del av de allra senaste inom demensvård, forskning kring bemötande och medicinsk behandling, säger Malin Lööf.

Utbildningen som är en påbyggnadskurs för sjuksköterskor är på 30 högskolepoäng och läses på distans. Alla Gävles fyra Silviasjuksköterskor jobbar med demensvård inom kommunen.

– Jag kommer att ta med mig behovet av handledning och reflektion tillbaka till min arbetsplats – det är inget som direkt finns i dag. Jag vill skapa ett forum för diskussion oss kollegor emellan, säger Malin Lööf.

Hon tycker också det är viktigt att komma ihåg de närstående till en demenssjuk. Vården kan bli bättre på att även ge dem hjälp och stöd.

Mer läsning

Annons