Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gala ska hjälpa hemlösa

/
  • Många vill vara med och anordna nästa års stödgala för de hemlösa. Alec Ahlenius från Nöjespoolen har hjälpt Hans Ivarsson att boka artister till galan. Hittills har lokala artister som Alice Svensson och Jacob Gordin bokats.
  • Hans Ivarssons idé om att anordna en stödgala för de hemlösa har fått stort gensvar. Nu hoppas han bara att biljettförsäljningen ska ta fart så att ett akutboende för de hemlösa snart är inom räckhåll.

Behovet av ett härbärge för hemlösa är stort. Därför anordnar organisationen Ria en stödgala så att Gävles hemlösa ska få tak över huvudet i vinter.

Annons

Under förra vinterns kallaste månader var omkring 20 personer hemlösa i Gävle. Kvällstid kunde de vistas på Ria-Hela människans öppna kvällsverksamhet, men nattetid var de hänvisade till gatan.

– Jag fixar inte en vinter till att stänga dörren och veta att människor far illa, säger Hans Ivarsson, som jobbar på Rias kvällsverksamhet.

Efter vintern föddes idén med att göra en stödgala till förmån för de hemlösa. Hittills har åtta akter bokats in till galakvällen den 7 januari i konserthuset.

– Alla har velat ställa upp så det är jätteroligt, säger Alec Ahlenius på Nöjespoolen som skött bokningarna.

Alla som deltar jobbar ideellt och inte heller konserthuset tar betalat för lokalhyran. Pengarna som kommer in från biljettintäkterna går oavkortat till akutboendet.

En plats för det tänka boendet finns redan i Rias lokaler på Boothsgatan. Här finns rum för sex, sju bäddar men för att verksamheten ska fungera krävs personal.

– Pengarna för det har vi inte själva, så ska det bli något av det hela så är det min dröm att stödgalan fungerar. Skulle vi kunna fylla konserthuset så kan vi köra, säger Hans Ivarsson.

Han hoppas nu att galabiljetten kommer att ses som årets julklapp.

– Det blir en upplevelse men framför allt kan man lyfta någon som är i kris. Det blir en dubbel glädje.

Mer läsning

Annons