Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gästrikarna bra på svara Skatteverket

Annons

Under hösten har 32 801 Gästrikar som bor i flerfamiljshus fått brev från Skatteverket där de uppmanas att uppge sitt lägenhetsnummer. Anledningen är att regeringen vill ha underlag för framtida samhällsbyggande.

Gästrikarna har varit lydiga. Drygt 81 procent har redan hunnit lämna in sina uppgifter till Skatteverket. (Uppgifter till och med fredag). Allra flitigast är Ockelboborna, där 87,83 procent har lämnat in sina lägenhetsnummer till Skatteverket. Slöast i starten är Sandvikenborna, där hittills 80,53 av de tillfrågade har lämnat in uppgifterna.

Det är genomgående höga siffror i Gästrikland. Av de över 600 000 svenskar som fått uppmaning att sända in sitt lägenhetsnummer har hittills 55,4 procent hörsammat uppmaningen. I de fall där ingen uppgift lämnas in tar Skatteverket reda på lägenhetsnumret ändå, antingen genom telefonsamtal, eller via fastighetsägaren.

Totalt kommer 2,8 miljoner svenskar att få frågan om lägenhetsnummer, utskicken kommer att göras fram till början av april nästa år. (TT)

Mer läsning

Annons