Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävle får hundra nya hotellrum

/
  • Ägare. Åsa och Stefan Hedqvist äger numera Triangelhuset där de ska driva sitt hotell.
  • Klart om tre veckor. Än så länge mest en byggarbetsplats, men om tre veckor en hotellkorridor med färdigrustade rum.

Om knappt tre veckor får Gävle ett nytt hotell: Hotel City. Med ett läge som inte skäms för sig – hörnet Nygatan/Kaplansgatan. Vägg i vägg med Stortorget.

Annons

– När jag såg annonsen om att Triangelhuset var till salu kändes det helt rätt, säger Stefan Hedqvist som tillsammans med hustrun Åsa äger och driver hotellet.

Paret har länge funderat på att starta ett hotell, men det skulle vara ett litet hotell med kanske åtta till tio rum. Nu blev det istället ett hus i sju plan med 100 rum.Och konferenslokaler.

– Det var läget som vi inte kunde motstå och att huset faktiskt är byggt som hotell, det gör ju renoveringen enklare. Varje rum har redan separat dusch och toalett, säger Stefan Hedqvist.

Studentbostäder tidigare

Fastigheten byggdes i början av 1970 som hotell Triangeln, som drevs av KFUM i flera år. På senare år har det varit studentbostäder och fortfarande är ett par våningsplan upptagna av studenter, men endast fram till sista november. Sen ska det bli rust och renovering av de rummen.

Just nu pågår målning, golvläggning med mera för fullt på plan 6 där de första 25 rummen ska stå klara om tre veckor.

– Det är första etappen, sen fortsätter vi med de övriga rummen på de andra våningarna. Förhoppningsvis är vi färdiga i vår.

Behövs verkligen hundra nya hotellrum i stan?

– Absolut, säger Stefan Hedqvist. Det är ofta fullbelagt på hotellen inne i stan och folk får söka sig utanför stadskärnan och ibland till Sandviken och Högbo.

Det har pratats om nya hotellsatsningar på flera ställen i stan, som Strömvallen, Mackmyra och Gävlebro, men den konkurrensen är Hedqvists inte rädd för.

– Allt det där måste ju byggas först och dessutom har vi ett oslagbart läge mitt i stan.

Paret jobbar nu heltid med sitt hotell, det blir långa dagar och sena kvällar, men det är bara roligt försäkrar de.

Hotellet har fått ett kodlåssystem som innebär att man bokar och betalar rummen på internet och får en kod på sms som gäller som nyckel till entre och rum.

Stefan Hedqvist sålde sitt företag ITG Gruppen, numera BIS Industriteknik AB till en tysk koncern för fyra år sen.

– Jag var kvar i företaget i tre år efter försäljningen, men sen ville jag ha en ny utmaning och det blev ett hotell, säger Stefan som nu har stor nytta av att han är utbildad elektriker i botten.

Mer läsning

Annons