Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävle får ny turistchef

/

Gävle har länge saknat turistchef. Nu är det slut med det. Wij trädgårdars vd Tove Elvelid har handplockats av kommunen för uppdraget.

Annons

 

Så sent som i januari utsågs Tove Elvelid till ny verkställande direktör för Wij trädgårdar. Men hon blir inte långvarig på posten. I oktober är hon välkommen ombord på Gävleskutan i stället. Elvelid headhuntades av kommunen till jobbet som turistchef.
– Jag vill egentligen inte lämna Wij, det är en fantastisk arbetsplats. Men det här var ett alldeles för bra erbjudande för att jag skulle tacka nej. Det här är rätt för mig nu, säger hon.
Enligt kommunens informations- och marknadsföringschef Anna Östman ligger ett omsorgsfullt arbete bakom rekryteringen.
– Vi började i höstas och valde att vänta på rätt person. Det här är en viktig satsning och Tove har den bakgrund vi letat efter, säger hon.
Elvelid är 33 år och utbildad marknadsekonom. Tidigare har hon varit verksamhetschef på "Centrum för flexibelt lärande" i Söderhamn och egen företagare. Hon har också jobbat på Högskolan i Gävle.
I mars i fjol blev hon marknadschef för Wij trädgårdar innan hon erbjöds vd-uppdraget på samma ställe.
Nu kommer hon att basa för elva anställda på den kommunala enheten Destination Gävle, som bildades vid årsskiftet.
– Det är otroligt lockande att få driva utvecklingen framåt i den stad där jag valt att bo, säger hon.
Tove Elvelid ser det som sitt uppdrag att vidareutveckla de tankar som redan finns inom framtidsvisionen och Destination Gävle.
Syftet med den sistnämnda är att marknadsföra Gävle och skapa samarbete för att attrahera stora evenemang, konferenser och kongresser.
– Vi har inte haft någon turistchef på många år. Därför känns det extra roligt att presentera Tove. Vi har inte varit så tydliga på att marknadsföra Gävle som turiststad tidigare. Det är inget ställe dit man åker med kameran i handen, säger Anna Östman.

 

Mer läsning

Annons