Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävle för litet för mikrofontjuven

Annons

Gävle är en liten stad. Det kan en man som stal mikrofoner på Gävle konserthus i somras bittert konstatera.

När han ville sälja stöldgodset tog köparen kontakt med en man i branschen för att få hjälp med värderingen. Den mannen var – Hans Surte Norin som jobbar på Konserthuset. Ridå.

Mannen nekar till stölden och hävdar att han hade lov att ta med sig sakerna från Konserthuset. Men han ansågs överbevisad om stöld av Gävle tingsrätt som dömde honom till villkorlig dom och böter för stölden.

Mannen hade en tillfällig anställning som gav honom tillgång till Konserthusets lokaler. Efter en tid lämnade han in en kartong med högtalare, cd-spelare och ett par dyra mikrofoner till en musikhandlare i Gävle och frågade om handlaren ville köpa sakerna.

Det kunde musikhandlaren tänka sig, men kände att han behövde hjälp av någon att värdera utrustningen. Han vände sig till Hans Surte Norin, projektledare på Gävle konserthus. Norin blev genast misstänksam och med hjälp av serienumren på utrustningen kunde man konstatera att den faktiskt tillhör Konserthuset.

Säljaren har hela tiden nekat till stöld. Han hävdar att han fått lov av anställda på Konserthuset, oklart vilka, att ta med sig sakerna eftersom de skulle kasseras. Utom en av mikrofonerna som han menar att någon annan måste ha lagt i kartongen han lämnade in till musikhandlaren.

Mer läsning

Annons