Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävle kan få ny skateboardhall

Skateboard har blivit stort i Gävle. Men under vinterhalvåret är möjligheterna att åka på hemmaplan begränsade. Nu jobbas det för att få till en rejäl inomhushall i Gävle.

Annons

Sedan kylan och snön kom har fem, sex personer hört av sig till kultur- och fritidsförvaltningen i Gävle kommun med önskemål om en inomhushall.

Stiven Fahlberg är en av dem. Han har nyss flyttat hem från Leksand och ser behovet av en inomhushall. De ställen som finns i dag, ”Bunkern” bakom Rusta och skatehallen på fritidsgården Brynjan på Brynäs är antingen för svåra för de flesta eller för trång.

– Jag har gjort undersökningar bland Gävles ungdomar och ser ett tydligt intresse av just en inomhushall för skate, inlines och bmx, säger Stiven Fahlberg som är en av flera som har erbjudit sig att hjälpa till.

– Tonys Plaza på Alderholmen går bara att använda under några få månader, säger han och tror att hallen skulle uppskattas och användas av många.

Lars Sandberg är chef för idrottsavdelningen på kultur- och fritidsförvaltningen i Gävle kommun. Frågan om en inomhushall ligger på hans bord. Och han är försiktigt optimistisk.

– Vi undersöker möjligheten. Vi ser behovet, det är många som är intresserade av det här. Då gäller det att hitta en lämplig lokal. Vi håller alla tummar vi har för att det ska dyka upp något som passar, allt är en kostnadsfråga, säger Lars Sandberg.

På fredag nästa vecka ska han träffa andra tjänstemän från andra förvaltningar och bolag i kommunen, för att tillsammans se om de kan hitta något lämpligt.

Han påminner om att det för 15 år sedan fanns en inomhushall på Alderholmen i Gävle som fick stänga på grund av skadegörelse. Om man skulle hitta en liknande lokal, en lagerbyggnad, tror han kostnaden skulle vara överkomlig. Men kultur- och fritidsförvaltningen kan inte ensam stå för utgiften.

– Vi har inte kulor hos oss, men förhoppningsvis kan vi pytsa in lite var och en så att det kan komma till skott, säger Lars Sandberg.

Mer läsning

Annons