Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävle kommun bakom nya bussturer

Från och med i höst blir det förändringar i Gävles busstrafik. En helt ny linje blir det medan andra dras om.

Annons

På måndagsförmiddagen bjöd Stadsbussarna in till presskonferens för att berätta om höstens förändringar. Den största nyheten är att Hemlingby får en helt egen linje, nummer 17. Linjen kommer att gå mellan Rådhuset och Hemlingby-stugan 9-14 måndag-söndag. Målet med linjen är framför allt att pensionärer och skolklasser ska få bättre tillgång till friluftsområdet.

I och med de nya studentbostäderna mellan Högskolan ochTeknikparken väljer kommunen även att utöka linje 15s turer. De nya turerna kommer framför allt att gå på vardagskvällar och under helgerna. I dagsläget går inte linje 15 över huvud taget på helgerna.

Så ser höstens busslinjekarta ut. Den nya busstidtabellen börjar att gälla den 22 augusti.

– Det är Gävle kommun som står bakom den nya linjen till Hemlingby och turerna upp mot Kungsbäck. Det är en service man ville ge medborgarna, säger Henrik Nyquist, kommunikationschef på Stadsbussarna.

Här är den nya dragningen av linje 3.

Ytterligare nybyggen som lockar resenärer är de nya och kommande idrottsanläggningarna vid Gavlehov. Här är det Region Gävleborg i samarbete med Nettbuss som väljer att dra om treans linje så att den istället för att komma in till city via industriområdet Joakims Backe, även kallat ”travrakan”, kommer in via Gavlehov. Den tidigare sträckningen hade få på- och avstigandepassagerare och kommer fortfarande trafikeras av buss 25 och 95.

Förändringarna kommer att gälla från och med 22 augusti.

Mer läsning

Annons