Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävle kommun inför friskvårdskuponger

Gävle kommun ska börja satsa på så kallade friskvårdskuponger för sina anställda. Enligt ett förslag ska varje person få ett häfte värt 1 000 kronor, som kan lösas in på olika träningsställen. Men kupongen täcker bara halva kostnaden.

Annons

Sedan ett halvår tillbaka har Gävle kommun ett avtal med företaget Friskvårdskuponger AB, som erbjuder ett häfte med kuponger som kan lösas in på olika träningsställen runt om i kommunen. Kuponghäftet är värt 800 kronor och delas ut till alla kommunanställda som anmält intresse. Kupongerna gäller som delbetalning av 60 procent av kostnaden för träningsaktiviteten, de återstående 40 procenten betalar den kommunanställde ur egen ficka. Kupongerbjudandet gäller alla de omkring 6 000 anställda inom kommunens förvaltningar. De kommunala bolagen har egna friskvårdsbestämmelser. Under perioden juli–september i år utnyttjade 1 100 personer friskvårdskuponger.

Bara halva kostnaden

Nu föreslås politikerna i kommunstyrelsen godkänna ett förslag om att kuponghäftets värde ska höjas till 1 000 kronor. I gengäld ska kupongerna bara täcka hälften av träningskostnaden och den enskilde får själv bekosta andra halvan.

– Det ska vara en viss egenavgift. Kommunen kan och ska inte betala en hel avgift, men vill bidra till aktiviteter på fritiden, säger personalchef Annica Lidén.

Tidigare erbjöds de kommunanställda att köpa rabatterade årskort på Fjärran Höjders bad- och gymanläggning. Det systemet har man gått ifrån.

– På det här sättet kan man välja mellan många olika aktiviteter och kan använda erbjudandet oavsett var man bor, säger Annica Lidén.

Mer läsning

Annons