Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävle kommun vill ha förskola i höghus

/
  • I PARKEN INTILL. I det här höghuset vid Klockgjutarparken intill Timmermansgatan på söder i Gävle har några av Gävles dagbarnvårdare en lokal. Nu vill kommunen undersöka möjligheterna till att starta en förskola i något av de två höghusen som Skanska vill bygga i parken intill.

De planerade höghusen vid Timmermansgatan på söder i Gävle vore ”ett utmärkt läge för en förskola”. Det tycker chefen för barn- och ungdomsförvaltningen i Gävle som vill att den möjligheten ska undersökas.

Annons

Han konstaterar att Barn & Ungdom under flera år har sökt efter en tomt till en ny förskola i kommunens södra delar, men att det hittills har varit omöjligt.

Det finns bra kommunikationer och ett stort tryck på förskoleplatser i området, skriver förvaltningschefen i ett yttrande.

Arbetarbladet har tidigare berättat om Skanskas planer att bygga två höghus i Klockgjutarparken vid Timmermansgatan. Planerna diskuterades nyligen på ett välbesökt samrådsmöte där merparten av Gävleborna var kritiska till byggplanerna, som de anser förstör parken.

Vid parken har skolförvaltningen redan Timmermansgården, en lokal för dagbarnvårdare och deras barngrupper.

Mer läsning

Annons