Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävle – landets näst bästa kommun för elbilar

/
  • Glad. ”Det är jätteroligt att Gävle kom tvåa i tävlingen om årets Elbilsbästa kommun”, säger Lars-Åke Skjöld, ansvarig för elbilsprojektet Shopping Circle.

Gävle kommun knep en andraplats i tävlingen om årets Elbilbästa kommun, utlyst av Gröna Bilister. Främsta anledningen är elbilsprojektet Shopping Circle.

– Det landsledande arbete som projektet har utfört betyder väldigt mycket både för vanligt folk och för landets alla kommuner, säger Mattias Goldmann på Gröna Bilister.

Annons

I projektet Shopping Circle har fyra familjer i Gävle kört en elbil varje dag i två år.

– Projektet visar att det fungerar lika bra för en familj med en elbil som med en vanlig bensindriven bil, säger projektansvarige Lars-Åke Skjöld.

Svenskt test

Shopping Circle har gjort en rapport som visar på erfarenheterna från projektet.

– De här kunskaperna är precis vad vi behöver. Det bästa är att det utförts i en svensk kommun och med svenskt klimat, inte utomlands som många andra elbilstester, säger Mattias Goldmann.

Vinnare i årets Elbilsbästa kommun blev Östersund, eftersom den bland annat har landets första snabbladdningsställen. Där tankar man fullt på endast 20 minuter.

Saknar snabbladdning

I Gävle finns sju laddningsställen för elbilar, men ännu inga snabbladdningsställen.

– Jag är övertygad om att Gävle Energi och Gävle kommun kommer att satsa på snabbladdningsställen även här, säger Lars-Åke Skjöld.

Mer läsning

Annons