Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävle - topprankad när det gäller möten

/

Det är Magasinet Meetings International som i det senaste numret listat Gävle som den ledande staden för mötesindustrin i Sverige.

Annons

 Det resultat som Gävle nu visar efter två år tar normalt fyra till sex år att nå menar Björn Masuhr, expert på utveckling av mötesindustrin. 

Saker som lyfts fram är bland annat att Gävle lyckats öka omsättningen för mötesanläggningar, hotell och restauranger och att man jobbar nära ihop med kommun och näringslivet. Gävle har också enligt rapporten en av landets bästa ledningar med Elisabeth Hugg i spetsen.

- Jag är självklart glad över utnämningen och känner att det jobb vi alla lagt ner verkligen ger Gävle och våra aktörer på orten en skjuts framåt, säger Elisabeth Hugg, projektledare för Gävle Convention Bureau i ett pressmeddelande.

Gävle Convention Bureau är ett treårigt icke vinstdrivande samarbetsprojekt inom mötesindustrin i Gävle/Sandviken som syftar till att genom konferenser och kongresser öka omsättningen och skapa nya arbetstillfällen.

Elisabeths förhoppningar inför framtiden är en kongressanläggning som ska locka till sig större kongresser och att vi fortsätter att växa inom mötesindustrin.

David Holmqvist
026 15 93 09

Mer läsning

Annons