Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävle utflyktsmål för riksdagspolitiker

/
  • lär sig samarbeta. Anna-Klara Müntzing (MP), Ingrid Burman (V) och Ylva Johansson (S) kom till Andersberg i Gävle för att forma en gemensam politik inför valet nästa år.Foto: Britt Mattsson

Gävle blev ett av utflyktsmålen för en av de arbetsgrupper som håller på att forma den röd-gröna oppositionens politiska program inför nästa års riksdagsval.

Annons

– Vi har valt platser där våra tre partier samverkar, sade Ingrid Burman (V) som tillsammans med riksdagskollegan Ylva Johansson (S) och Anna-Klara Müntzing, politisk sekreterare för Miljöpartiet, besökte Gävle på måndagen.

De pratade med kommunalråden i Gävle och besökte sedan fritidsgården Helges i Andersberg.

Fritidsgården hade valts ut som ett exempel på hur det kan fungera när organisationer och befolkningen i en stadsdel samverkar.

Besökarna från riksdagen ingår i gruppen för välfärd och rättvisa, som är en av fem arbetsgrupper som de tre oppositionspartierna utsett. De ska ta fram förslag till politik för välfärdsfrågorna, som bland annat rör villkoren för barn och unga.

– Det finns en tydlig skillnad mellan oss och den borgerliga alliansen när det gäller synen på samhällets ansvar för att skapa goda livsvillkor, menade Ylva Johanson.

– Vi vill satsa mer på förebyggande och långsiktigt arbete, sade Ingrid Burman.

Ylva Johansson hävdade att de tre partierna nu jobbar på ett helt annat sätt än inför tidigare val.

– Vi börjar inte med egna ståndpunkter som vi sedan köpslår och förhandlar om. Då blir det inte bra. Vi utgår i stället från samhällsproblemen och vad vi kan göra för att lösa dem, sade hon och menade att förutsättningarna är goda.

– Vi har väldigt roligt tillsammans, sade de tre unisont.

Mer läsning

Annons