Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävlebo påkörd av taxi– fick allvarliga skador

Två män som var på väg från en fest i GGIK:s klubblokal blev sent på lördagskvällen påkörda av en taxi. En av dem, en 55-åring, fick en skallskada och både arm- och benbrott. Taxichauffören chockades.

Annons

En sju år yngre man träffades också av taxin men undkom med lindrigare skador. Han kunde under söndagen lämna sjukhuset.

55-åringens skador betraktas som allvarliga. Han har efter operation flyttats till en vårdavdelning där han ligger kvar.

Olyckan inträffade vid 23-tiden när de två männen och en kamrat till dem sneddade över Hälsingegatan, vid korsningen till Norrtullsgatan.

Männen hade sett Brynäsmatchen på Läkerol Arena och sedan gått på en fest tillsammans med andra gamla GGIK-spelare i Godis klubblokal som ligger bakom Max. När olyckan hände var de tre på väg därifrån in mot Gävle centrum.

– Jag har ingen aning om hur olyckan gick till. Det bara small, säger en av dem till Arbetarbladet.

I taxin fanns ett par passagerare. De klarade sig utan skador. Det finns även andra vittnen till olyckan.

Enligt uppgift körde taxin lugnt men hann ändå inte stanna i tid. Taxiföraren chockades svårt av händelsen och kunde inte förhöras av polisen i anslutning till olyckan.

Enligt polisen finns det ännu ingen tydlig förklaring till olyckan. En brottsutredning har inletts för att klargöra om föraren har gjort sig skyldig till vårdslöshet i trafik. I samband med det har taxibilen tagits i beslag.

– Vi ska undersöka om det fanns några tekniska fel på bilen som kan förklara olyckan, säger Hans Erixon, förundersökningsledare vid Gävlepolisen.

Mer läsning

Annons