Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävlebo söker nåd efter fyra års väntan

En Gävlebo som har väntat fyra år på sitt fängelsestraff söker nu nåd hos regeringen. Motivet är det lidande som den långa väntan orsakat både honom och hans familj.

Annons

Gävlebon är dömd till 10 månaders fängelse för brott mot alkohollagen. Han dömdes att betala spritskatt, den skulden är nu uppe i en miljon. Domen innebar att han förlorade sitt jobb och nu är arbetslös.

I sin nådeansökan framhåller Gävlebon att det nu har gått fyra år sedan han först greps för brottet, och att han har mått mycket dåligt under hela tiden. Den slutliga domen, efter överklagande till hovrätten, kom våren 2007.

– Det är väldigt lång tid att gå och vänta på det jag är straffad för, det har inte gått en dag utan att jag har grubblat över framtiden, skriver han.

Eftersom han väntat på fängelsestraffet har han fått lov att säga nej till ett par erbjudanden om jobb, och han är fortfarande arbetslös.

Han hänvisar också till andra personliga följder som domen fått för honom, och hans familj.

Sammantaget anser han att det lidande han har fått utstå under väntan på påföljden borde vara skäl till att regeringen beslutar om strafflindring.

Enligt hans nådeansökan har han nu i januari börjat avtjäna sitt straff.

Mer läsning

Annons