Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävlebocken lever vidare två år till

/

Stadens mesta kändis, Gävlebocken, lyser upp centrum i adventstid minst två år till.
– Gävlebocken är ett starkt varumärke som lockar kunder till centrum under julhandel, så det känns självklart för oss att ta ett större ansvar för han överlevnad, säger centrumledare Eva Olsson.

Annons

Nu är det klart att Gävlebocken får fylla minst 44 år. Gävle kommun, Arbetarbladet, Eje Berglund AB och Gävle centrumsamverkan garanterar detta. Det betyder att vi kan traska ner till Slottstorget och njuta av bockinvigningen första advent 2009 och 2010.
Gävlebocken är ett starkt varumärke. Under förra julen fick Gävlebocken webbesök från 122 olika länder och han lockar långväga gäster till staden. Invigningen lockar årligen omkring 12 000 besökare.
– Förra året var han till och medsamtalsämne under nobelmiddagen. Så visst känns det bra för staden att han garanteras två år till på scen, säger Gävle kommuns informations-och marknadschef Anna Östman.


Men som bekant är Gävlebocken inte omtyckt av alla - i fjol brann den upp under annandag jul.
– Nu har det gått två månader sedan bocken brändes och visst känns det tungt att starta om då. Men vi vet ju hur enormt många människor som uppskattar Gävlebocken och därför ger vi inte upp, säger bockkommitténs ordförande och Arbetarbladets marknadschef Kurt Lagerholm.


Fotnot: Gävle centrum samverkan ersätter Söders köpmän, som varit med sedan starten, men som upphör som förening.

Mer läsning

Annons