Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävlebon Andreas betraktelse om invandringen gör succé på Facebook

/
  • Andreas Rönnqvist skrev om hur han känner sig stolt över att Sverige har hjälpt människor på flykt. Facebook-inlägget har blivit en viral succé.

Andreas Rönnqvist betraktelse från en buss på väg mot Gävle har delats nästan 2 000 gånger på Facebook.
– Jag känner mig stolt över att vi har kunnat göra så mycket och att vi är en del av att kunna ge de här människorna en chans till ett bättre liv, säger han.

Annons

Det var på en buss genom Hälsingland på väg mot Gävle som Andreas Rönnqvist, projektledare på Gävle kommun, betraktade glädjen hos en grupp invandrare som sedan klev av i Kilafors.

"Det gör mig så förbannat stolt att de har fått en chans till ett nytt liv här, i Sveriges djupa skogar (Kilafors hoppade de av), I snö och kyla, och kan hålla humöret uppe. Bit för bit fylls våra små städer och samhällen av nya själar, skratt och stoj. Att vi kan vara den tillflyktsorten, om så bara en stund, för dessa män och kvinnor, är värt så mycket", skrev han.

LÄS OCKSÅ: Ledare: "Måste de alltid stå i grupp?"

Facebook-inlägget har blivit enormt uppskattat. Det har nästan 2 000 delningar och har gillats av nästan 10 000 personer.

– Jag hade inte förväntat mig att det skulle bli så här spritt, men jag är inte förvånad att det finns så många människor som uppskattar det här. Det finns en väldigt stor stolthet över hela landet över vad vi gör och över vad vi faktiskt har gjort, och jag tror det här är mer ett eko utav det, att många känner igen sig, säger han.

LÄS MER: Gävleprofessor ser ökade klyftor i synen på invandring – tio års attityder i en ny bok

Andreas Rönnqvist beskriver sig själv som politisk intresserad, men tänkte inte att den här kommentaren skulle vara ett debattinlägg.

– Det var ett ganska spontant inlägg, lite glädjefyllt, säger han.

Mer läsning

Annons