Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävlebor fast i tullen för alkoholsmuggling

En sa att alkoholen var till en jättefest han planerade. Den andre sa att han och släkten skulle dela på spriten. Båda sa att de trodde att man fick föra in hur mycket alkohol som helst i Sverige. Båda är nu dömda för smuggling.

Annons

De båda Gävleborna, 27 och 28 år gamla, åket tillsammans ned till Tyskland med en släpvagn som de fyllde med öl, sprit och vin. De åkte fast i tullen i Helsingborg som räknade ihop 3 110 burkar starköl, 18 boxar sprit, 66 flaskor sprit, tio boxar vin, två flaskor vin och 24 flaskor alkoläsk. Tullen hittade också kvitton som visade att de tillsammans betalat 2 650 Euro för alkoholen.

Båda har förklarat att de läst på tullens hemsida att det är tillåtet att ta in obegränsade mängder alkohol för eget och familjens bruk. Därför trodde de inte att de bröt mot lagen. En av de dömda förklarade att han tänkt ordna en jättestor födelsedagsfest. Den andre skulle ge en del av alkoholen till sina släktingar och behålla resten själv för framtida bruk.

Men tingsrätten bedömer att det inte är trovärdigt att så mycket alkohol var för privat bruk. Slutsatsen är att den skulle säljas, vilket gör införseln till kommersiell verksamhet om måste tullanmälas. Därmed har Gävleborna gjort sig skyldig till smuggling.

 

Mer läsning

Annons