Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävlebor positiva till cykelbana på Kyrkogatan

/
  • biten. Åsa Westerberg är en biten cyklist. Hon vill att det ska bli ännu lättare att ta sig fram säkert på cykel i Gävle.
  • GICK TIPSPROMENAD. Hans Edel cyklar sällan inne i stan. Han gick i stället en tipspromenad på Slottstorget.

Gärna en cykelbana på Kyrkogatan! Det var en av de vanligaste synpunkterna som kom fram när Gävle kommun i samband med inledningen av Trafikantveckan efterlyste åsikter om förslaget till ny cykelplan för Gävle. Och så gnabbades cyklister och gående som vanligt.

Annons

Trafikantveckan inleddes i går på Slottstorget i Gävle. Cykellopp, prisutdelningar och tipspromenad var några punkter på programmet. Och så samlade kommunen in synpunkter på den nya cykelplan de håller på att ta fram.

– Det är bra tycker jag. Det ska vara lätt att ta sig fram med cykel i stan, på ett säkert sätt, säger Åsa Westerberg, som fick ett presentkort för att hon sedan i maj deltagit i en orienteringstävling på cykel.

Några som vi pratar med känner inte till att en ny cykelplan är på gång, men det gör Åke Sjöblom. Han hoppas på bättre möjligheter att cykla säkert vid Hemlingby köpcentrum.

– Där har jag hållit på att bli påkörd flera gånger. Men det är bökigt att cykla på många ställen i stan, säger han och pekar bland annat förbi biblioteket över ån och upp på Norra Rådmansgatan.

1. Positiva reaktioner på planerna på ett nytt snabbstråk för cyklister på Kyrkogatan.

2. Cyklister som klagar på gående mitt i cykelbanorna och gående som klagar på cyklister i hög fart på gångbanorna.

3. Klagomål på dåligt vägunderhåll.

Mer läsning

Annons