Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävleborg stödjer Hägglund

Allt fler kräver att Kristdemokraternas partiledare Göran Hägglund avgår. Men bland partimedlemmarna i Gävleborg finns stödet fortfarande kvar.
– Vi gillar honom och han har som minister skött korten väldigt bra, säger distriktsstyrelsens ordförande Lennart Ahlenius.

Annons

I somras tackade Göran Hägglund sina partimedlemmar för förtroendet efter att han återigen blivit vald som partiledare. Omvalet gäller däremot bara för ett halvår och innan jul har 24 partidistrikt och över 200 lokalföreningen uppmanats att lämna förslag på vem de vill se som partiledare.

Den senaste tiden har flera i partiet uttryckt att de vill se Hägglund avgå. De låga opinionssiffrorna, brist på både förtroende och kraft att föra partiet framåt, är några av orsakerna till detta.

”Saknar gnista och energi”

– Vi tycker inte att han har den energi och gnista som krävs för att formulera partiets framtidsvisioner, sade Anna-Karin Klomp, landstingsråd i Uppsala och ledamot i Uppsala partidistrikt, till Uppsala Nya Tidning på torsdagen.

Förutom Uppsalas partidistrikt vill även partidistriktet i Stockholms län ha en ny partiledare, skriver tidningen.

Vill ha honom kvar

KD i Gävleborgs län är däremot eniga om att de vill ha Hägglund kvar som partiledare. Enligt Lennart Ahlenius, distriktsstyrelsens ordförande har Hägglund alltid kämpat trots att de är ett litet parti i ett större allianssamarbete.

– Vissa av våra ombud och distriktsmänniskor kan tycka att vi syns för lite och får igenom för få frågor. Det kan jag tycka är okunskap, men vi får inte ut det på det sättet som vi skulle vilja. Har man dessutom låga opinionssiffror tröttnar vissa och säger att de vill ha en ny partiledare, säger han.

Hägglund säger till TT under fredagen att han inte vill att frågan om vem eller vilka som ska leda partiet efter omvalet i januari, ska hindra all annan politisk verksamhet.

Däremot är han medveten om vilka som är med honom och vilka som är emot.

– Vi har samma distrikt som tidigare som säger att de inte stödjer mig. Men jag har noterat att Skåne, Västerbotten, Blekinge. Stockholms stad och Göteborg, och några till som jag hör, uttalar stöd för mig.

Mer läsning

Annons