Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gavlefastigheter säger ja till nya Strömvallen

Gavlefastigheter säger ja till en stor utbyggnad av Strömvallen kompletterad med kongressanläggning och hotell.
Men styrelsen för det kommunägda fastighetsbolaget är inte enig i sitt ställningstagande. Ledamoten Inger Schörling har reserverat sig.

Annons

Gavlefastigheter har yttrat sig över ombyggnadsplanerna som förvaltare av Strömvallen och som ägare till Konserthuset och Silvanum,

Bolaget ställer sig bakom den föreslagna storexploateringen med förvandling av Strömvallen till en modern fotbollsarena med 9 000 sittplatser och med ett 15 våningar högt hotell.

Styrelsens resonemang går ut på att Gävle kommun inom några år kan komma att stå med en centralt belägen fotbollsarena utan hyresgäst om Strömvallen inte byggs om. Dessutom ser Gavlefastigheters styrelse positivt på att det blir ett nytt hotell som kan dra fler gäster till Konserthuset, vilket gynnar de befintliga hyresgästerna.

Styrelseledamoten Inger Schörling har lämnat en skriftlig reservation mot ställningstagandet. Hon anser att Gavlefastigheter borde ha avvaktat med ett beslut tills de ekonomiska kalkylerna presenterats och tills ett förslag på ägarfrågorna redovisats.

Mer läsning

Annons