Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävleflorister smyckar gala

/
  • De tre floristeleverna Carolin Lindström, Caroline Djuse och Linda Eriksson kommer att tillbringa den kommande helgen med att arrangera blomsterarrangemang till Idrottsgalan i Globen. Idrottsgalan äger rum på måndag och direktsänds i SVT.
  • Cymbidiumorkidéer.

Titta extra noga på blommorna under Idrottsgalan. Det är nämligen Gävleelever som arrangerar blomdekorationerna till galan.

Annons

De tre floristeleverna från Gävle Praktiska, Carolin Lindström, Caroline Djuse och Linda Eriksson åkre till Stockholm på lördag. Under lördag och söndag kommer de att arbeta med blomsterarrangemangen. För att på måndagen ställa allt i ordning och sedan själva få gå på Idrottsgalan för att se det färdiga resultatet.


Uppdraget är att dekorera 350 av borden i Globen. Huvudingrediensen i blomarrangemanget blir cymbidiumorkidéer.
– Borden kommer att dukas med vitt porslin och vita dukar, så det finns utrymme för färger, förklarar Ella Fröjdman, lärare på floristprogrammet.


Så särskilt idrottsintresserade är inte de tre floristeleverna. De ser fram emot galan, men då främst för att se inredningen och blommorna.
– Jag skulle inte åka dit för idrotten, men för blommorna, säger Linda Eriksson.
– Men visst är det lite pirrigt med kändisar, säger Carolin Lindström.


De säger att de valt rätt yrke, alla tre.
– Jag gillar att skapa, och man blir aldrig färdiglärd, förklarar Linda Eriksson.
– Och så miljön, man får arbeta i butiker med mycket fina saker och träffa människor, säger Carolin Lindström.


Alla tredjeårselever på floristprogrammet får åka på något större arrangemang. Förutom Idrottsgalan har elever från Gävle praktiska skött blomdekorationerna under bland annat Stockholm Water Prize.

Mer läsning

Annons